Vi känner till en pågående nätfiskekampanj där tredje part felaktigt utger sig för att representera Fenix Media Group.
De bedrägliga e-postmeddelandena påstår ofta att de gäller upphovsrätts- eller immaterialrättsintrång på Facebook-sidor eller andra konton i sociala medier. Meddelandena kan hävda att Fenix Media Group äger upphovsrättsskyddat material som mottagaren påstås använda och kan innehålla en PDF-bilaga eller en länk som presenteras som bevis för det påstådda intrånget.
Dessa meddelanden skickas inte av Fenix Media Group.
Så känner du igen de bedrägliga meddelandena
Vi har sett meddelanden som:
- påstår sig vara skickade på uppdrag av Fenix Media Group
- hävdar otillåten användning av upphovsrättsskyddade bilder, ljud, videor eller annat material
- hänvisar till mottagarens Facebook-sida eller annat konto i sociala medier
- innehåller länkar eller PDF-bilagor som påstås innehålla rapporter eller bevis om intrång
- använder Fenix Media Groups företagsnamn, webbplats, adress eller annan offentligt tillgänglig information för att framstå som legitima
- skickas från Gmail-adresser eller andra e-postdomäner som inte tillhör Fenix Media Group
- t.ex: elvisglcolchnerak@gmail.com , fasotecanab19@gmail.com, gabedugottliebqh@gmail.com, ejopevopomev78@gmail.com
Att ett meddelande innehåller korrekt företagsinformation innebär inte att det är äkta. Företagsnamn, adresser, webbplatser och annan information kan enkelt kopieras från offentliga källor och användas i bedrägliga meddelanden.
Vår officiella e-postdomän
Fenix Media Groups officiella e-postdomän är:
@fenixmedia.group
E-postmeddelanden som påstår sig representera Fenix Media Group men skickas från gmail.com eller någon annan orelaterad domän bör betraktas som misstänkta.
Observera också att avsändarnamnet som visas i e-postprogrammet inte är ett bevis på att meddelandet är äkta. Visningsnamn kan enkelt ändras för att efterlikna ett företag eller en person.
Vad du bör göra om du får ett sådant meddelande
Om du får ett misstänkt meddelande som påstår sig komma från Fenix Media Group:
- Öppna inte bilagor och klicka inte på länkar i meddelandet.
- Lämna inte ut lösenord, inloggningsuppgifter, betalningsinformation, verifieringskoder eller annan känslig information.
- Gör inga betalningar och köp ingenting som begärs i meddelandet.
- Rapportera meddelandet som nätfiske eller skräppost med hjälp av din e-postleverantörs rapporteringsfunktioner.
- Gmail: öppna meddelandet, klicka på menyn med tre punkter bredvid Svara och välj Rapportera nätfiske. Du kan även rapportera meddelandet som skräppost.
- Outlook / Outlook.com: markera meddelandet och välj Rapportera → Rapportera nätfiske.
- Om meddelandet skickades från ett Gmail-konto kan du även rapportera kontot direkt till Google via deras formulär för missbruk.
- Om du redan har klickat på en länk eller lämnat ut inloggningsuppgifter eller annan känslig information, kontakta din interna IT-avdelning eller IT-support så snart som möjligt.
- Använd inte telefonnummer, e-postadresser eller länkar i det misstänkta meddelandet för att kontrollera om det är äkta.
- Om du behöver verifiera ett meddelande som påstår sig komma från Fenix Media Group, använd kontaktuppgifterna som publiceras direkt på vår officiella webbplats.
Exempel på bedrägliga meddelanden


Exempeltext från bedrägligt meddelande
Vi skriver till dig på uppdrag av Fenix Media Group AB, den lagliga ägaren av de upphovsrättsskyddade material som nämns i denna kommunikation.
Vår senaste granskning av sociala medier har avslöjat material som för närvarande publiceras på din Facebook-sida som involverar en obehörig reproduktion av våra skyddade verk..
Denna fråga är av stor betydelse för vårt företag, eftersom de aktuella materialen är direkt kopplade till vår varumärkesidentitet, vår kreativa produktion och våra kommersiella intressen..
Syftet med denna avisering är att formellt informera dig om de ovan beskrivna kränkningarna och att begära din omedelbara samverkan för att åtgärda situationen, enligt vad som anges i följande avsnitt..
Fenix Media Group har ingen koppling till dessa avsändare
Fenix Media Group har ingen koppling till de personer eller konton som skickar dessa meddelanden och har inte gett dem tillstånd att kontakta mottagare för vår räkning.
Officiell webbplats: https://fenixmedia.group/
security @ fenixmedia . group

